رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی گفت: برای سال تحصیلی جدید متناسب با عملکرد مدارس و الگوی تعیین شهریه‌ای که به مدارس داده می‌شود، شهریه‌ تغییر پیدا می‌کند.

احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی گفت: حدود ۱۸ هزار مدرسه غیر دولتی در سراسر کشور داریم. فعلا شهریه این مدارس را برای سال تحصیلی آینده اعلام نکرده ایم و برای سال تحصیلی جدید نمی‌خواهیم شهریه مدارس را به صورت درصدی بیان کنیم. متناسب با عملکرد مدارس و الگوی تعیین شهریه‌ای که به مدارس داده می‌شود، شهریه‌ تغییر پیدا می‌کند.

به گفته معاون وزیر آموزش و پرورش با توجه به فعالیت های تعلیم و تربیت در مدارس، فضا و نیروی انسانی که به کار گرفته می‌شود و همچنین شاخص‌های کیفی که در سند تحول بنیادین وجود دارند؛ شهریه‌ تعیین می‌شود. فرآیند تعیین شهریه در شورای نظارت مرکزی شهر و استان طی خواهد شد و هر مدرسه متناسب با عملکرد خود شهریه متفاوتی را دریافت خواهد کرد.

او گفت: امکانات و کیفیتی که مدارس دارند با یکدیگر متفاوت است. متناسب با آن شاخص‌هایی را طراحی کرده ایم و به زودی شهریه آن‌ها را نیز اعلام خواهیم کرد. البته سال‌های گذشته نیز به همین منوال بوده است. از ۲/۵ تا ۲۷ میلیون تومان شهریه ثابت این مدارس بوده است و اگر افزایشی بود به عنوان برنامه‌های آموزشی و فوق برنامه از والدین مبلغ بیشتری گرفته می‌شد. امسال نیز روند سال‌های گذشته را به اضافه کیفیت‌بخشی و رویکرد‌های تربیتی و فرهنگی ملاک قرار داده ایم.

او گفت: در بحث کیفیت‌بخشی تنها به فکر کنکور و المپیاد‌ها نیستیم. تمامی فرآیند‌های تعلیم و تربیت که در سند تحول بنیادین نیز به آن ها اشاره شده است را مورد توجه قرار خواهیم داد.

به گفته محمود زاده طبق قانون مدارس تا سال گذشته می‌توانستند تا ۳۸ درصد شهریه علاوه بر شهریه ثابت برای فعالیت‌های فوق برنامه‌ خود پول دریافت کنند و در نتیجه ارقام مشخص است. هیچ مدرسه‌ای نمی‌تواند بیش از حد شهریه‌ دریافت کند. البته باید مراقبت کرد که برنامه‌های مدارس آموزشی، تربیتی و فرهنگی باشند.

او گفت: این که چه تعداد مدارس غیر دولتی داریم و درصد دانش آموزانی که در این مدارس در حال تحصیل هستند، چندان مهم نیست. دنبال آن هستیم که مجوز تاسیس این مدارس را به افرادی بدهیم که صلاحیت‌های حرفه‌ای دارند که بر اساس ماده ۹ قانون تعیین شده است.

به گفته وی در دنیا ۱۸ درصد از دانش آموزان در مدارس غیر دولتی تحصیل می‌کنند. از این تعداد حدود ۱۳ درصد مدارسی هستند که وابسته به دستگاه‌ها و موسسات هستند؛ اما در کشور ما این عدد بسیار کم است و می‌توان در جهت افزایش آن از سایر موسسات کمک دریافت کرد.


۲ میلیون نفر در مدارس غیر دولتی کشور تحصیل می‌کنند

معاون وزیر و رییس مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ۲۴۰ هزار فرهنگی در مدارس غیردولتی مشغول فعالیت هستند، گفت: ۲ میلیون نفر در این مدارس تحصیل می‌کنند.

احمد محمودزاده در گردهمایی انتخابات شورای هماهنگی کشوری موسسان مراکز آموزشی و پرورش غیر دولتی در ارومیه گفت: با توجه به جمعیت دانش اموزان در حال تحصیل در این مراکز توانمند سازی نیروی انسانی در مدارس غیر دولتی در قالب انعقاد تفاهم نامه‌ای با دانشگاه فرهنگیان انجام می‌شود.

محمودزاده می گوید: تحقق اهداف سند تحول بنیادین و بیانیه گام دوم انقلاب همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است و تربیت دانش آموزان در این چهارچوب نیز در دستور کار وزارت آموزش وپرورش است.

معاون وزیر و رییس مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت‌های مردمی از سند تحول بنیادین به عنوان نسخه شفابخش آموزش و پرورش یاد کرد و گفت: تربیت نیروی انسانی متعهد به آرمان‌های نظام اسلامی و متخصص به عنوان زیربنای توسعه و تحول آفرینی محسوب می‌شود.

محمود زاده می گوید: در همه اسناد بالادستی نیروی انسانی باارزش‌ترین سرمایه کشور است و اگر قرار است تحولی اتفاق بیافتد، نیروی انسانی به عنوان مهمترین بخشی که می‌تواند ایفای نقش کند، مطرح است.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز وظیفه سنگینی برعهده آموزش و پرورش در زمینه انتقال ارزش‌های انقلاب اسلامی و ایثارگری شهدا به ویژه رشادت‌های فاتحان خرمشهر است.

او می گوید: آموزش و پرورش در این ماموریت نقش مهم، پیچیده و ارزشی دارد تا بتواند در این راستا و برای نسل آینده گام‌های مهمی بردارد و در الگوسازی و انتقال مفاهیم موفق‌تر عمل کنند.

محمود زاده گفت: این رشادت‌ها باید به طرق مختلف با آموزش‌های رسمی و غیر رسمی و آموزش‌های چهره به چهره به نسل آینده منتقل شود.

او می گوید: در این نهاد دانش آموزان ۱۲ سال در اختیار معلمان ما هستند و نباید نگاه سودآوری به این موضوع در کوتاه مدت داشت.